FőoldalÁSZF
Általános Szerződési Feltételek


A Mormota Webshop nyelve magyar.

A Mormota Webshop-ban történő vásárlás kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a www.mormota.eu  webcímen. Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket nem áll módunkban elfogadni.

A fenti címen keresztül történt rendelés leadással - a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint  - vásárlási szerződés jön létre a Mászósuli Kft. és a rendelést leadó ( továbbiakban Megrendelő ) között.

A Mormota Webshop -ban mindenki vásárolhat, aki érvényes regisztrációval rendelkezik, vagy a szállításhoz szükséges adatok megadása után, a megerősítő levélben közölt hivatkozásra való kattintással megerősíti megrendelését, és elfogadja a jelen dokumentumban leírt feltételeket.
 
A Megrendelő a rendelés adatait összesítő "Megrendelés" gomb megnyomásával fogadja el a szerződés feltételeit.

A Mormota Webshop minden megrendelésről rendelésigazoló e-mailt küld. Csak a visszaigazolt megrendelés érvényes.


A Megrendelőnek lehetősége van a regisztrációra, így többszöri vásárlás esetén nem kell minden esetben újra begépelnie a szállítási adatokat. A Megrendelőnek a vásárlást megelőzően a pontos adatok megadásával ki kell töltenie a regisztrációs oldalt.

A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a Megrendelőt terheli.

A Mormota Webshop a nyilvánvalóan hibás, vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, illetve kétség esetén a Megrendelő valódiságát jogosult ellenőrizni.

A Mormota Webshop -ban az adatlap kitöltésével és/vagy regisztrációval a Megrendelő automatikusan hozzájárul adatai rögzítéséhez és tárolásához, valamint a kiszállításhoz szükséges adatok csomagszállító cégnek történő átadásához. A csomagszállító cég a Mászósuli Kft. által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosult megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

A Mászósuli Kft. garanciát vállal, hogy a Megrendelők személyes adatait elkülönítve és titkosítva tárolja, a kiszállításhoz szükséges adatok kivételével senkinek sem szolgáltatja ki. Az adatok felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik.


A bemutatott termékek jellemzőit az adott termék információs oldalán lehet részletesen megtekinteni. Az ismertető leírás esetleges pontatlanságáért az adott termék beszállítója a felelős.

A vételár a termék mellett megadott ár, amely tartalmazza az Áfa-t is.
 
A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét. A szállítási költségről a Szállítási Feltételek pont alatt tájékozódhat.

Amennyiben a Mászósuli Kft. minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webshop felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék általánosan elfogadott, vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő árra, a Mászósuli kft. nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Megrendelő elállhat vásárlási szándékától.

A szállítási határidőt, amely maximum 3 munkanap.

A házhozszállítás a Magyar Posta Logisztika Futárszolgálaton keresztül történik. A Magyar Posta munkatársa munkaidőben, 8 és 16 óra között kézbesíti a küldeményt. Amennyiben a kézbesítés sikertelen, a kézbesítő értesítőt hagy a  csomag kézbesítéséről.

A szállítás közben keletkezett sérülésekért a Szállító felel, a sérülten érkezett terméket kicseréljük. Az átvételkor a látható sérüléseket azonnal jelezni kell a Szállítónak. A sérülésről a Szállító jelenlétében jegyzőkönyvet kell felvenni, vagy az átvétel igazolását szolgáló bizonylaton azt fel kell tüntetni a Szállító aláírásával együtt.

A termékek az előző napi készlet adatok alapján kerülnek feltöltésre. Mivel a Mászósuli Kft. bolti kiskereskedelmet is folytat, nagyon ritkán, de előfordulhat, hogy a termék a rendelés pillanatában már nincs készleten. Erről a Mászósuli Kft. munkatársa e-mailben értesítí a Megrendelőt.

Szállítási díjak:

A szállítás költsége 20.000 Ft érték alatti megrendelés esetén a Megrendelőt terheli. A szállítás költsége 20.000 Ft érték alatti megrendelés esetén Bruttó 1.500 Ft. 20.000 Ft értékű megrendelés felett a szállítási díjat - belföldi címre történő kézbesítés esetetén - a Mászósuli Kft. fizeti.

A számla az áruval együtt érkezik.

Fizetési lehetőségek: Utánvét, internetes bankkártyás fizetés és Paypal internetes fizetés. Házhozszállítás esetén áruátvételkor készpénzben, Pick Pack Pontok-hoz szállítás esetén áruátvételkor készpénzben, vagy bankkártyával. Előre utalás esetén bankkártyával vagy PayPal internetes fizetéssel.  

A Paypal-on keresztül törénő fizetési mód esetén a szállítást a teljes vételár és szállítási költség beérkezését követően kezdjük meg. A vásárló e-mailben értesítést kap a kézbesítést megkezdéséről. Kérjük, hogy a fizetés elindításakor a Megjegyzés rovatba írja be az e-mailben kapott visszaigazolásban szereplő megrendelés számát.

A Paypal fizetési mód igénybevételekor a Paypal szerződési feltételei az irányadóak.

www.paypal.com »    

A Mormota Webshop a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A bankkártyás fizetésről az alábbi oldalakon tájékozódhat:

Bankártyás fizetési mód részletes tájékoztatója » 
Kérdések és válaszok internetes kártyás fizetésről »

Amennyiben a megrendelés ellenértékének átutalása a megrendelés visszaigazolásától számított 5 munkanapon belül nem történik meg, úgy a megrendelést töröljük, erről a Vásárlónak értesítést küldünk.

A visszaigazolással együtt a megrendelést az áruház elfogadja és az ellenértékére igényt tart. Visszáruzás esetén a termék árát a Mászósuli Kft. banki úton utalja.

A Mászósuli Kft. a termékcsoportoktól függően, a hatályos jogszabályoknak megfelelő (Polgári Törvénykönyv, és a 49/2003.(IX.22.) Kormány rendelet) szavatossági időt és jótállást vállal. 

Vonatkozó jogszabályok »


A Megrendelő tudomásul veszi, hogy rendelésének jóváhagyásával, jelen dokumentumban foglaltakat tudomásul veszi és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelést tartalmazó küldemény átvételéről és kifizetéséről gondoskodik.

A mennyiben a termék átadása-átvétele a Megrendelő hibájából meghiúsul, az ebből eredő többletköltséget a Megrendelő megtéríti a Mászósuli Kft. számára.


A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet alapján úgynevezett elállási jog, azaz a termék visszaküldésének joga illeti meg a vásárlót internetes rendelés esetén, és e jogot néhány kivételtől eltekintve minden esetben gyakorolhatja. Az elállási jog tehát azt jelenti, hogy az interneten megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján a vásárló egyoldalúan visszaléphet és a termék visszaküldése esetén követelheti a kereskedőtől az általa kifizetett összeg visszatérítését. 

A vásárló nem köteles a kereskedőnek magyarázatot adni az elállás okáról. 

Az elállási joggal a termék átvételétől és a szolgáltatás igénybevételére vonatkozó szerződés megkötésétől számított 8 munkanapon belül élhet a vásárló. Az átvételtől számított nyolcadik munkanapon elküldött elállási szándéknyilatkozat még érvényes, azaz időben elküldött nyilatkozatnak számít. Az általános szabályok szerint a 8 munkanapos határidőbe a termék átvételének, illetve szolgáltatás esetén a szerződéskötés napja nem számít bele.

Természetesen a 8 munkanapos határidő alatt a vásárló bármikor elállhat a szerződéstől, de a jóhiszeműség és a tisztesség általános követelménye szerint elvárható, hogy a termék átvételét követően, annak felpróbálása, megvizsgálása és a rendeltetésszerű használatra való alkalmasságáról történő megbizonyosodás után haladéktalanul döntsön a termék megtartásáról vagy esetleges visszaküldéséről.

A vásárló visszajuttathatja a terméket postán vagy futárszolgálattal erre a címre: Mormota túrabolt 3530 Miskolc, Széchenyi u. 46.

A vásárlónak meg kell adnia egy bankszámlaszámot amire a Mászósuli kft. haladéktalanul, de legkésőbb a termék visszavétele után 30 napon belül visszautalja a termék vételárát. Bankszámlaszámát megadhatja e-mailben az Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez címen, vagy a visszaküldött áruval mellékelten, levélben.

A termék vételárát kizárólag banki átutalással tudjuk visszafizetni. A kifizetést postai úton vagy készpénzben nem áll módunkban teljesíteni.

A hivatkozott rendelet egyértelműen úgy rendelkezik, hogy a fogyasztó köteles viselni elállásával összefüggésben a termék eladó részére történő visszaküldésének költségeit. Ezért a terméket nem juttathatja el számunkra utánvétellel vagy portóval, és ebből következően a visszafizetett összeg nem tartalmazza az említett visszaküldés költségeit.

 Az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült összes költség a vásárlót terheli, az eladó pedig köteles legkésőbb 30 napon belül a fogyasztó által kifizetett teljes összeget visszatéríteni.

Amennyiben az elállási jog gyakorlását követően bizonyításra kerül, hogy a visszaadott termék a nem rendeltetészerű használat következtében megsérült vagy használhatatlanná vált a Mormota túrabolt kártérítési igénnyel élhet a vásárló felé.


Amennyiben a termékről a csomag felbontása után derül ki, hogy hibás és a hiba bizonyítottan az áru átvételét megelőzően keletkezett, vagy nem megfelelő méretű, az adott termékre a Mormota Webshop 8 (nyolc) munkanapos cserelehetőséget biztosít. Elállás esetén a visszajuttatás költsége a Megrendelőt terheli, hibás termék esetén pedig a Mászósuli Kft-t. 

Vonatkozó jogszabályok »


A Mormota Webshop tevékenységének megvalósításához üzleti partnerekkel működik együtt, így a szerződés teljesítését partnerei szerződésteljesítése is befolyásolja.

A Mászósuli Kft. semmilyen módon nem felelős az alábbiak miatt:

Működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Mormota Webshop akadálytalan működését, vagy a vásárlást.

Meghibásodás a kommunikációs vonalakban vagy vételi eszközökben.

Bármely program hiba, technikai hiba, amely nem az áruház napi működéséből adódik.

A megkötendő szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül. A megrendelés a honlap nyilvántartásában iktatásra, rögzítésre kerül, utóbb a Mászósuli Kft telephelyén - előzetes egyeztetést követően - hozzáférhető.

A szerződés megkötésének, valamint a szerződésnek a nyelve a magyar nyelv.

Jelen szerződés a megrendelés visszaigazolásával, valamint a megrendelés teljesülésével zárul le.

A Mászósuli Kft. az Adatvédelmi Szabályzatban foglalt rendelkezéseknek, mint magatartási kódexnek veti alá magát.

 

Hírlevél
Pinterest
Google+